52018jun
Behandling af bekymringsrynker

Behandling af bekymringsrynker

Rynkebehandlinger i dag mere populære end nogensinde før. Flere og flere danskere vælger at få fjernet uønskede rynker for at opretholde et ungdommeligt udsende. En af de mest populære rynker at få fjernet er det såkaldte bekymringsrynke. I denne artikel har vi samlet alt hvad du skal vide om behandling af bekymringsrynker.

Hvad er en bekymringsrynke?

En bekymringsrynke er en eller flere rynker som ofte kommer til udtryk imellem øjenbrynene på mænd og kvinder. Rynken dannes særligt når man trækker øjnene sammen, hvilket ofte sker når man tænker over en bestemt ting. Det er blandt andet derfor at disse rynker har fået navnet bekymringsrynker. Vi laver nemlig disse bevægelser hver eneste dag, hvilket betyder at langt de fleste danskere kommer til at udvikle såkaldte bekymringsrynker i løbet af deres liv.

Hvordan påvirker bekymringsrynker dit udsende?

En bekymringsrynke kan have en stor indvirkning på ens ansigt. Mange personer føler at bekymringsrynker får dem til at se mere triste og negative ud. Da rynkerne sidder meget centralt omkring ens ansigt, er det nogle rynker som mange får øje på. Ligesom det er tilfældet med andre rynker, så kan forekomsten af bekymringsrynker også medvirke til, at du kommer til at se ældre ud.

Men man behøver ikke at være gammel for at udvikle bekymringsrynker, eller andre former for rynker for den sags skyld.

Hvis du forestiller dig, at din hud er som et tyndt lag papir, så opstår rynker i takt med at vores hud er blevet ’foldet’ på en bestemt måde et stort antal gange. Ens generelle ansigtsmimik kan derfor spille en stor rolle for, hvor hurtigt man får rynker.

Behandling af bekymringsrynker

Heldigvis findes der flere forskellige typer rynkebehandlinger, der kan hjælpe dig med at slippe af med dine rynker. Her er der særligt to metoder som bruges meget herhjemme. Her er der tale om henholdsvis botox behandlinger og brug af rynkecreme.

Botoxbehandling af bekymringsrynker

Botoxbehandlinger er i dag en af de allermest populære behandlinger mod bekymringsrynker. Grunden til at botox er så populært at bruge til rynkebehandlinger, er dets evne til at lamme udvalgte ansigtsmuskler. Ved at lamme bestemte ansigtsmuskler, sørger man for at ens hud ikke kan trække sig sammen på en bestemt måde. Ved behandling af bekymringsrynker indsprøjtes der en smule botox ind i panden over øjenbrynene hvilket forhindrer musklerne i det område at trække sig sammen.

Behandling er både hurtig og særdeles effektiv. Du vil ikke opleve nogle bemærkelsesværdige bivirkninger ved behandlingen. De fleste oplever ganske lidt ubehag i forbindelse med behandlingen.

De fleste kan mærke et lille prik i huden, hvor det efterfølgende vil svie en smule. Efter behandlingen vil der være små hævelser, som ligner myggestik, som forsvinder af sig selv i løbet af 10-30 min. Der kan meget sjældent forekomme blå mærker i det det behandlede område.

En botox behandling er dog ikke en permanent behandling og du vil derfor få brug for flere behandlinger løbende.

Rynkereducerende creme

Udover at anvende botox kan du også vælge at bruge rynkereducerende creme til at komme dine rynker til livs. Der findes i dag en lang række forskellige rynkecremer som kan købes i håndkøb, som kan modvirke forekomsten af rynker. Rynkecremer indeholder typisk udvalgte peptider som er designet til at efterligne eksempelvis Tempel slangens gift, der medvirker til at lamme udvalgte ansigtsmuskler. Udover at lamme dine ansigtsmuskler i det påførte område, så kan ansigtscremer også medvirke til at give din hud et friskere udsende. Disse typer af cremer virker umiddelbart efter det er blevet påført.

Ligesom det er tilfældet med botox behandlinger så er denne behandlingsform heller ikke permanent og man vil derfor have brug for løbende at købe ny ansigtscreme.

Hvilken behandling skal du vælge

Hvilken behandling du skal vælge afhænger i sidste ende af dig selv og dit eget behov for at blive rynkefri. Ingen af behandlingstyperne ovenfor er permanente og derfor skal du være indstillet på at dine rynker skal behandles løbende. Årsagen til at særligt botox behandlinger er så populære i dag skyldes både at man som sagt får et rigtigt flot resultat. Men derudover så er priserne også faldet meget i løbet af de sidste år og siden man kan gå i flere måneder imellem de forskellige behandlinger, er dette samlet set en meget attraktiv løsning. Det betyder nemlig, at du ikke skal gøre noget imellem dine behandlinger.

Hvis du omvendt er mere til at bruge ansigtscreme, så skal du selv sørge for at påføre cremen hver dag, hvilket vil blive en daglig pligt. Ved en botox behandling passer din hud så at sige sig selv.

Botox medfører heller ikke nogen nævneværdige bivirkninger, som det ellers havde ry for tidligere, da behandlingerne i dag er meget mere skånsomme end tidligere.

Kontakt din egen læge hvis du er i tvivl

Hvis du er i tvivl om, hvilken behandling der er den bedste for dig, bør du altid tage kontakt til din egen læge eller eventuelt en hudlæge. De vil hurtigt kunne hjælpe dig til at finde den helt rette behandling.


Du kan også vælge at tage kontakt til en hudklinik. Mange danske hud- og skønhedsklinikker tilbyder i dag gratis og uforpligtende konsultationer forud for deres behandlinger.