12017apr
Botox får bugt med rynker på overlæben

Botox får bugt med rynker på overlæben

Rynkerne på din overlæbe er med til at få dig til at se ældre ud. Du kan dog heldigvis nemt gøre noget ved dem ved at få lagt botox og fillers ind under huden.

Det er aldrig sjovt at føle, at du ser ældre ud, end du føler dig indeni. Det kan derfor være en god ide at tage sagen i egen hånd og gøre noget ved rynkerne, inden de bliver alt for mange. Det gælder også dem på overlæben, der er nogle af dem, der virkelig er med til at få dig til at se ældre ud.

Når du bliver ældre, får du ofte et fint net af rynker rundt om munden. Hvis du går med læbestift, vil du sikkert opleve, at din løbestift har det med at forvilde sig ud i rynkerne, så du får det, som man kalder crying lips, eller grædende læber på dansk om du vil. Det ser ikke kønt ud.

Heldigvis er det nemt at gøre noget ved rynkerne på overlæben med botox. Det er et hurtigt og næsten smertefrit indgreb, hvor du ikke behøver at være sygemeldt i flere dag efter. Der er mange, der tager på arbejde direkte efter, at de har fået en botoxbehandling. På den måde slipper du for at skulle tage fri i længere tid.

Sol, smil og smøger giver dig rynker på overlæben

De små, fine rynker på overlæben skyldes primært tre ting: solen, din ansigtsmimik og cigaretter. Hvis du har taget meget sol i løbet af dit liv, vil det være med til at gøre, at du får flere rynker. Det er et kedeligt faktum. Det samme har antallet af de cigaretter, du har røget. Hvis du har været fast ryger i mange år, kan du forvente at få mange rynker. Derfor kaldes disse rynker også for rygerynker.

Udover sol og rygning har din ansigtsmimik også stor betydning for dine rynker. Du kan naturligvis ikke lade være med at bevæge dit ansigt og lave forskellige udtryk, men det er en af de vigtigste grunde til, at du får rynker. Heldigvis er det nemt at gøre noget ved det.

Der findes mange måder at løse problemet på. I denne artikel vil vi fokusere på Botox, men hvis du ønsker at gå den mere traditionelle vej, så kan du gøre det med vægttab. Det virker godt mod rynker.

Botox virker mod fine rynker på overlæben

Hvis du vil af med dine fine rynker på overlæben, er den bedste løsning klart, at du får sprøjtet lidt botox ind. Botox er med til at lamme musklerne en lille smule, så de ikke skaber flere rynker. Samtidig bliver dine eksisterende rynker glattet mere ud. På den måde kan du snart igen lægge et helt jævnt lag læbestift på dine læber.

Der er mange, som er bange for, at de vil ende op med et helt udtryksløst ansigt, når de får botox. Det er dog ikke tilfældet. I dag er klinikkerne rigtig gode til at dosere, hvor meget botox der skal bruges for at få det helt rigtige resultat. De skræmmebilleder du har set tidligere, skyldes dels at lægerne ikke har været dygtige nok, og dels at det er kendisser, der har fået alt for meget botox i jagten på evig ungdom.

Helt sikkert at få botox

Der er også nogle, der er bange for, at det er farligt at få botox. Det er dog heller ikke tilfældet. Botox er et godkendt lægemiddel. Udover at blive brugt til kosmetiske problemer, bliver det også brugt til at hjælpe folk med spastiske lammelser og folk som har problemer med overaktive svedkirtler. I begge tilfælde kan botox hjælpe dem til et mere normalt liv.

Når du får botox mod dine rynker, får du kun en meget lille smule. Kun lige akkurat så meget som der skal til, for at dine rynker forsvinder. Det er altså på ingen måde en mængde, der kan være skadelig for dig.

Når du får botox, skal du altid være opmærksom på, at det ikke holder evigt. Du skal have en behandling en til to gange om året for at holde dine rynker på overlæben væk.

Med fillers slipper du af med de dybe rynker ved overlæben

Din ansigtsmimik er også i nogle tilfælde skyld i, at du får nogle meget dybe rynker. Det kan for eksempel være dybe nedadgående rynker fra næsen ned forbi mundvigene. Grunden til det kan blandt andet være, at du har smilet og grinet meget. Det er selvfølgelig godt, men det er ikke sikkert, at du har lyst til, at det skal kunne ses i dit ansigt.

Botox egner sig godt til de små fine rynker, mens det der hedder fillers, er rigtig godt til de dybe rynker. Fillers er en masse, der kan sprøjtes ind under huden og på den måde være med til at forme ansigtet. Når du gerne vil af med en dyb rynke, lægger klinikken filleren lige der, hvor rynken er. Det gør, at huden bliver hævet af filleren, og det vil se ud som om, at du slet ikke har en rynke på det sted længere.

Fillers er heller ikke en permanent behandling, men skal gentages cirka en gang om året.