Karsprængninger er en tilstand, hvor små kar sprænges som følge af skader i karvæggen. Tilstanden er ikke farlig, og kun i sjældne tilfælde fysisk mærkbare. For mange er karsprængninger dog til stor gene, som et kosmetisk problem.

Karsprængninger kan diagnosticeres med det blotte øje som røde, blå eller lilla mønstre. De kan være udformet som, træer eller som filtrende mønstre, der kan variere meget i størrelsen.

De sprængte kar forekommer oftest på lår og underben, eller i ansigtet på især kinder og næse. Hos mænd ses karsprængninger ofte på næsen, hvor de kan forvekslet med en portvinstud, selvom tilstanden intet har med alkohol at gøre. Mange kvinder oplever større blålige karsprængninger, på især lår og underben.

Hvis du går rundt med tvivl, eller spørgsmål omkring karsprængninger, så spørg endelig! 

12017mar
Slip af med dine rynker på halsen

Slip af med dine rynker på halsen

Rynker på halsen, dobbelthage, synlige muskler og rynker fra halsen ned til brystet. Det er ikke kun din hud i ansigtet, som du skal holde øje med og passe på. Huden i halsområdet er meget sart og følsom. Samtidig er den det sted på kroppen, der får mest sollys. Det giver en god grobund for…

Læs mere
72016nov
Behandlinger med IPL (Intense Pulsed Light)

Behandlinger med IPL (Intense Pulsed Light)

Intense Pulsed Light (IPL) – hvad er det? IPL (Intense Pulsed Light) er en metode, hvormed man kan lave forskellige dermatologiske behandlinger med lys fra en xenonplasmalampe. IPL er dermed ikke en laser, som mange fejlagtigt tror. Ved brug af forskellige bølgelængder kan man med IPL nå forskellige dybder i huden og dermed behandle mange…

Læs mere