252017maj
Slip af med din skelen med botox

Slip af med din skelen med botox

Botox er en god måde at slippe af med din skelen, uden at du har brug for en operation. Det har i over 30 år været brugt til at behandle skelen. Det gør, at man i dag kan bruge det på både børn og voksne. Nogle børn kan helt slippe af med deres skelen efter en eller flere botoxbehandlinger.

Er du eller dit barn skeløjet, har I gode muligheder for at slippe af med jeres skelen helt uden at skulle opereres. Det kan I gøre ved at få indsprøjtninger med botox.

Når du er skeløjet, skyldes det, at der er en af musklerne i dit øje, der arbejder mere end de andre muskler. Det gør, at pupillen i dit ene øje bliver trukket i den ene retning, mens det stadig er muligt for dig at fokusere med det andet øje.

Vores øjne er færdigudviklede, når vi er mellem otte og ti år gamle. Hvis dit barn skeler derefter, vil det altså ikke være noget, der vil kunne rette sig op af sig selv. Hvis dit barn er langsynet, kan det i nogle tilfælde være nok, at barnet får briller, men ellers kan det være nødvendigt at blive behandlet med botox eller at få en operation.

Botox til medicinsk brug

Botox er mest kendt for at kunne hjælpe dig med at mindske dine rynker eller helt få dem til at forsvinde. Det har dog også i mange år været brugt til at behandle forskellige sygdomme og lidelser, deriblandt skelen.

Botox virker på den måde, at det lammer dine muskler en lille smule. Når det kommer til rynker, betyder det, at musklen ikke kan lave rynker, når du bruger musklerne. Ved skelen lammer botoxen den overaktive muskel, så øjet ikke længere bliver trukket i den ene retning af musklen.

Første gang botox blev brugt som medicin til at behandle skelen var i 1981. Det blev officielt godkendt i USA i 1989 til at behandle folk, der er skeløjede. Det gør, at teknikken i dag er meget raffineret, hvilket betyder, at det er muligt at behandle selv meget små børn, der er skeløjede.

Botox til skeløjede børn

Botox kan som nævnt også bruges på børn, der er skeløjede. I nogle tilfælde kan det være nok, at dit barn kun får en indsprøjtning, i andre tilfælde kan dit barn have brug for flere indsprøjtninger, måske endda gentagne indsprøjtninger. Når en indsprøjtning med botox kan være nok, skyldes det, at det kan give de øvrige muskler i øjet nok tid til at blive stærke nok til ikke at blive domineret af den ene muskel, der forårsager skelen.

Botox kan i dag bruges på stadig yngre og yngre børn, fordi man har fået så meget erfaring med det gennem årene. Hvis dit barn er skeløjet, er det altid en god ide, at du taler med din læge om, hvad I har af behandlingsmuligheder. I nogle tilfælde vil det være muligt, at musklerne i øjet selv kan blive stærke nok, så der ikke er en, der dominerer de andre.

Det er ikke farligt at give et barn botox af medicinske grunde. Fordi du skal vente på, at dit barns øjne er fuldt udviklede ved ti års alderen, og fordi barnet skal kunne ligge helt stille, mens det får indsprøjtningerne, vil det i de fleste tilfælde først være relevant at give barnet botox mod skelen som teenager. I Danmark findes der flere klinikker, der har stor erfaring med botoxbehandlinger. Hvis du ønsker at vide mere kan du overveje at kontakte Cerix.

Så ofte har du brug for botox som skeløjet

Normalt skal du have botox cirka to gange om året, fordi det forsvinder fra huden, og dine rynker eller andre skavanker derfor vil komme tilbage. Når du får botox mod skelen, kan du dog være heldig, at det kan holde i flere år. Det har man flere gode erfaringer med.

Det er i dag svært at få tilskud til botoxbehandlinger, selvom det er af medicinske grunde. Du skal derfor være indstillet på, at det kan være, at du selv må betale for dem. Det vil derfor være en stor fordel for dig, at du ikke skal have dem så ofte. Botox er dog i dag prismæssigt nede i et leje, hvor langt de fleste kan være med.

Operation som skeløjet

Det er også muligt at blive opereret, så du kan slippe af med din skelen. Det kan være værd at overveje, da det er en permanent løsning som skeløjet. En operation kan enten foregå, hvor du er lokalbedøvet, eller hvor du er i fuld narkose. Hvis det er et barn, der skal opereres, vil man altid lægge det i fuld narkose, da det er meget vigtigt at kunne ligge stille under hele operationen.

Ved operationen trækker man den hvide slimhinde på øjet tilbage, så man får adgang til musklerne nedenunder. Derefter kan lægen lave musklerne kortere eller længere alt efter, hvad der er brug for, for at du holder op med at være skeløjet. Musklerne ligger uden på øjet, så risikoen for at beskadige synet under operationen er meget lille.