182018jul
Rygerynker

Rygerynker

Rygerynker er en betegnelse for rynker som viser sig på overlæben. Denne type af rynker ses ofte hos rygere, der ofte skal lave en trutmund, når de skal ryge en cigaret. Men selv hvis man ikke ryger, så kan man også opleve at få hønserøvsrynker. Heldigvis er det relativt nemt at behandle.

Derfor har vi samlet alt hvad du behøver at vide om behandling af rygerynker i denne artikel.

Hvad er Rygerynker?

Rygerynker er en særlig form for rynker der kommer til udtryk på overlæben.

Disse rynker kaldes også i daglig tale for ’hønserøv’. Disse rynker har fået deres navn siden at disse rynker er mest synlige hos rygere, der i modsætning til mange andre, er nødt til at lave en hønserøvs-bevægelse med læberne, når de skal ryge en cigaret. Det er dog vigtigt at slå fast, at man også kan få rynker på overlæben uden nødvendigvis at være ryger. Disse rynker kan også opstå fordi man laver bestemte bevægelser med sine læber når man taler, griner, smiler og spiser.

Hvordan påvirker rygerynker dit udsende?

Rygerynker har i de fleste tilfælde den negative effekt, at de får mange til at se ældre ud end de egentligt er. Dette gælder for langt de fleste typer af rynker, men en hønserøv er særlig tydelig og for personer som får dem tidligt, kan det være en stor kilde til frustration. Årsagen til at denne type af rynker er mere synlig end eksempelvis rynker på siden af næsen eller rynker på halsen, er at flere undersøgelser har påvist at man er mere tilbøjelig til at kigge i dette område i ansigtet frem for eksempelvis at kigge os direkte i øjnene, når man møder en person første gang.

Derfor er det heller ikke så mærkeligt at rygerynker som flest personer i dag vælger at søge behandling til at få mindsket eller fjernet.

Behandling af rygerynker

Selvom at rygerynker er nogle af de mest almindelige rynker, så er den gode nyhed, at de er relativt nemme at fjerne. Her er der særligt to behandlingsmetoder, som er særligt populære at anvende. De inkluderer:

  • Botoxbehandlinger af rygerynker
  • Brug af rynkecreme

Botoxbehandling af hønserøv

Den mest populære form for behandling, når det gælder rygerynker, eller hønserøv, er botox behandlinger. Grunden til at botox er så populært i dette tilfælde er, at de muskler, som skaber rynkerne, er meget små. Det betyder at der ikke skal bruges en særlig stor mængde botox for at man får den ønskede effekt. Da musklerne er små betyder det også, at en behandling varer ved i lang tid, sammenlignet med hvis man vil have behandlet en væsentligt dybere og støre rynke såsom eksempelvis panderynker.

Behandling med rynkecreme

Udover at få foretaget en botox behandling, så kan du også overveje at anvende en god rynkecreme. En rynkecreme virker stort set med det samme og kan være en rigtig god løsning til at skjule små rynker. Dog skal du være opmærksom på, at dine rynker kun forsvinder, når du bruger rynkecremen, og du vil derfor skulle købe ny creme løbende.

Kontakt din egen læge hvis du er i tvivl

Hvis du er i tvivl om, hvilken behandling der er den bedste for dig, bør du altid tage kontakt til din egen læge eller eventuelt en hudlæge. De vil hurtigt kunne hjælpe dig til at finde den helt rette behandling.

Du kan også vælge at tage kontakt til en hudklinik. Mange danske hud- og skønhedsklinikker tilbyder i dag gratis og uforpligtende konsultationer forud for deres behandlinger.