12017feb
Sådan slipper du af med dine rynker i panden

Sådan slipper du af med dine rynker i panden

Botox er en god løsning til at slippe af med dine rynker i panden. Det er en hurtig indsprøjtning, der gør, at dine muskler bliver lammet en lille smule, så de ikke kan rynke din pande. Du kan også overveje at få lagt restylane ind under nogle af de dybere rynker i panden.

På de fleste af os begynder pandemusklernes bevægelser at sætte sig fast i huden som rynker, når vi er i slutningen af tyverne. Derfra bliver rynkerne bare flere, og de bliver dybere. Det er selvfølgelig rart at se, at du har levet, men det er måske knapt så rart at se, at du også har haft mange bekymringer eller været meget vred. Det er typisk på de tidspunkter, at man rynker panden.

Hvis du gerne vil gøre noget ved det, kan det være en god ide enten at forebygge eller at behandle dine panderynker med botox. Det kan nemlig være med til at give dig dit ungdommelige udseende tilbage.

Det er i dag meget normalt at bruge botox til at få fjernet sine rynker med. Det er blevet så billigt, at også almindelige mennesker har mulighed for det. Det kan derfor være en god løsning for dig.

Mange er bange for at komme til at ligne de kendisser, man så i slutningen af 1990’erne og tidligt i 2000’erne, hvor de havde fået så meget botox, at de nærmest ikke kunne bevæge deres ansigt. Sådan er det heldigvis ikke mere. Behandlerne er blevet rigtig gode til at dosere botoxen, så du hverken får for meget eller for lidt, men lige tilpas til at udglatte dine rynker.

Få botox i god tid inden festen

Når du gerne vil have botox mod dine rynker i panden, finder du i samarbejde med behandleren ud af, hvilke rynker som I skal sætte ind over for. Det kan for eksempel være de lange rynker, der slanger sig hen over din pande, og den lille, korte rynke mellem øjenbrynene. Du vil derefter få sprøjtet botox i huden lige under rynkerne.

Det foregår med en meget tynd kanyle og er en meget hurtig og næsten smertefri behandling. Nogle vil opleve lidt rødmen eller ømhed et par dage efter behandlingen. Men ellers er der ingen bivirkninger forbundet med det.

Hvis du skal til fest og gerne vil have botox inden, er det dog en god ide, at du får lavet behandlingen mindst en uge i forvejen. På den måde er der ingen, der vil kunne se de små huller fra kanylen og eventuel rødmen i området omkring stikkene.

Sådan virker botox på dine panderynker

Botox virker på den måde, at det går ind og lammer musklen en lille smule. Det kan lyde voldsomt, men er det bestemt ikke. Botox bruges for eksempel i meget større mængder, end dem du får, til at behandle personer med muskelkramper.

Når du får botoxen sprøjtet ind, går den ind og lammer dine muskler i panden. På den måde kan de ikke rynke din pande. Det er selvfølgelig vigtigt, at du stadig kan lave ansigtsudtryk, og derfor får du ikke alt for meget botox.

Botox kan også bruges til at forebygge rynker. Hvis dine rynker ikke er så tydelige endnu, kan det være en og god ide for dig, at du begynder at forebygge dem med botox. Når du bruger botox, lammer du jo musklen lidt. Det gør, at den ikke kan lave dybe rynker i din pande.

Jo flere behandlinger med botox du får, jo tyndere vil dine muskler blive, og jo færre rynker vil de kunne lave. Når du har fået botox i noget tid, vil det altså have en forstærkende effekt.

Du skal have en ny botoxindsprøjtning cirka en gang om året, da botox ikke er en permanent løsning. Det giver dig også mulighed for at bede behandleren om at skrue op eller ned for mængden af botox, alt efter hvor tilfreds du var med den sidste behandling.

Fillers til mere genstridige panderynker

Nogle gange kan dine panderynker være blevet så dybe, at det ikke er muligt helt at glatte dem ud med botox. Der kan det være en god ide også at bruge en filler som restylane. Restylane er en nedbrydelig filler, der ligger i din hud i cirka et år. Lige som med botox er det altså en behandling, du skal have gentaget cirka en gang om året.

Restylane bliver sprøjtet ind under huden, der hvor rynken er. Den lægger sig under huden og skubber den opad. Det er dermed med til at glatte rynken ud.

Som sagt nedbryder din krop restylane efter cirka et år. Lige som med botox kan du få noget rødmen og ømhed efter en indsprøjtning med restylane, men der er ellers ikke andre bivirkninger ved produktet. Hvis du vil være helt rynkefri, kan løsningen derfor være at kombinere de to produkter.