52018jun
Gummysmile

Gummysmile

Rigtig mange danskere drømmer om at have såvel flotte tænder som et flot smil. Desværre døjer mange danskere med såkaldte gummysmiles, hvilket karakteriserer en person, hvis tandkød er meget synlig når personen smiler. Heldigvis kan man med ganske lidt botox nemt og hurtigt blive fri for sit tandkødssmil og få et udsende som man drømmer om.

Hvad betyder Gummysmile?

Gummysmile er en betegnelse for en person hvis tandkød bliver meget synligt når man smiler. På dansk kaldes dette for et tandkødssmil. Årsagen til at den situation opstår er typisk at man har en overaktiv muskel i muskel i overlæben, som gør, at ens tandkød bliver blottet når man smiler eller taler.

Hvordan påvirker tandkødssmil dit udsende

Vores smil er en stor del af vores personlighed. Rigtigt mange danskere drømmer om at have såvel flotte tænder som et flot smil og derfor går det mange på, hvis deres smil ikke lever op til ens forventninger. Der er umiddelbart ikke noget i vejen med at man viser sit tandkød, men at have en overaktiv muskel i overmunden kan medføre at man så at sige viser mere end man har lyst til. Såvel ens tandkød og tænder bliver fremhævet når man døjer med tandkødssmil.

Da tandkødssmil skyldes en overaktiv muskel i overmunden, er det noget som mange danskere lever med i mange år. Blandt børn kan man risikere at blive mobbet i skolen, og det kan medvirke til at fremme lavt selvværd. For mange er et tandkødssmil altså noget, som man har slæbt med sig igennem hele livet, og derfor vælger mange at søge behandling når de bliver voksne.

Bahandling af gummysmile

I dag findes der flere forskellige måder, hvorpå man kan blive fri for sit gummysmile. Den mest anvendte løsning herhjemme er botox behandlinger men det er også muligt at gøre brug af tand- og plastikkirurgi til at blive fri for sine gener.

Botox behandlinger af gummysmile

Botoxbehandlinger er i dag en af de mest anvendte behandlingsmetoder til at komme tandkødssmil til livs. Årsagen til at botox er så populær til at løse netop dette problem, er at botox er i stand til hurtigt og effektivt at lamme den overaktive muskel i din overlæbe som får dit tandkød til at blive synligt. I modsætning til klassiske rynkebehandlinger såsom ved behandling af smilerynker eller rygerynker, så er der her ikke brug for ret meget botox for at lamme denne muskel.

Selve behandlingen tager derfor ikke mange minutter og der vil ikke opleve nogle særlige bivirkninger udover en smule ømhed som dog fortager sig i løbet af kort tid.

Kroneforlængelse ved gummysmile

En anden metode, som kan modvirke tandkødssmil, er at omforme dit tandkød. På engelsk kaldes dette ’crown lengthening’. Ved en kroneforlængelse omformer man tandkødet så en større del af dine tænder bliver synlige. På den måde minimerer man afstanden fra dine tænder til din overlæbe, hvilket mindsker andel af dit tandkød, der er synligt. Denne behandling er mere kompleks end en botox behandling, men på den anden side, er der her tale om et permanent resultat.

Læbesænkelse ved gummysmile

En tredje behandlingsmulighed du kan benytte dig af, er en såkaldt læbesænkelse. Ved denne behandling går man ind og sænker læben, så den ikke kan trække sig så højt op. Dette får også din læbe til at se mere fyldig ud, ligesom når man har fået fortaget en behandling med restylane.

I nogle tilfælde vælger man både at lave en kroneforlængelse og en læbesænkelse for at opnå et så naturligt resultat som muligt.

Hvilken behandling skal du vælge

Hvilken behandling du skal vælge afhænger i sidste ende af dig selv og dit eget behov for at blive fri for dit tandkødssmil. Botoxbehandlinger er på den ene side blevet billigere og billigere og giver et flot resultat med få bivirkninger.

Men på den anden side, er der ikke tale om et permanent resultat og det betyder, at man ville skulle igennem ny behandling efter 3-6 måneder, alt efter hvor hurtigt virkningen aftager. På den anden side er det ofte væsentligt dyrere at få foretaget de to øvrige indgreb, men resultatet er på den anden side permanent. Der kan dog opstå situationer, hvor du skal genbehandles, hvis resultatet ikke er ligeså pænt som man havde håbet.

Kontakt din egen læge hvis du er i tvivl

Hvis du stadig er i tvivl om, hvilken behandling der er bedst for dig, vil vi anbefale at du tager en snak med din egen læge. De vil kunne hjælpe dig med at afveje såvel fordele og ulemper ved de forskellige behandlingstilbud. Du kan i mange tilfælde også kontakte en skønhedsklinik. De fleste skønhedsklinikker tilbyder i dag gratis konsultationer forud for deres behandlinger. Dette gøres både for at se dig an, så de kan finde den rette behandling til dig, så du får det bedste resultat.