52018jun
Nedadvendte mundvige

Nedadvendte mundvige

Nedadvente mundvige er et helt naturligt resultat af det at blive ældre. Men i mange tilfælde får nedadvendte mundvige os til at se både sure og triste ud. Heldigvis er det nemt og hurtigt at behandle. I denne artikel har vi samlet alt, hvad I skal vide om behandling af nedadvendte mundvige.

Hvorfor opstår nedadvente mundvige?

Nedadvente mundvige opstår naturligt i takt med at vi bliver ældre. De fleste kan begynde at mærke dette, når de nærmer sig 40-års alderen. Nedadvendte mundvigene er et resultat af, at vi med alderen mister volumen og kollagen fibre, hvilket betyder at den volumen, som sidder på vores kindben, når vi er unge, med alderen falder nedad, hvor der kommer en øget tyngde, som gør at mundvigene vender nedad.

Man kan også sige at længden af hudstykket imellem vores næsers underside og overlæben vokser, hvilket påvirker vores mundvige.

Hvordan påvirker nedadvendte mundvige dit udsende?

Årsagen til at ønsker at blive behandlet for nedadvendte mundvige, der at det får en til at se mere trist og sur ud. Ingen ønsker selvsagt at se sur eller trist ud, hvis det ikke er tilfældet.

For rigtig mange er vores smil en stor del af vores udsende, ligesom det er tilfældet med vores hår, og derfor er det naturligt, at man ønsker at fremhæve et pænt og naturligt smil. Mange kendisser, blandt andet personer som Julia Robers, er eksempelvis kendt for deres store flotte smil.

At se sur ud uden at være det, kan derfor have en stor indflydelse på vores selvforståelse og dermed også på vores selvværd. Nedadvendte mundvige kan derfor også medvirke til, at man føler sig ældre end man føler sig.

Rent socialt kan det også have uønskede konsekvenser, at man ser sur eller trist ud. Et eksempel på dette kan være, når man møder nye personer for første gang.

Man har ikke ret lang tid til at gøre et godt førstehåndsindtryk og her hjælper det sjældent at man ser sur eller trist ud. At få vendt sin mundvige kan derfor bidrage til at vise den bedste version af dig selv på. Det samme opleves også af folk, der har mange dybe rynker.

Behandling af nedadvendte mundvige

Selvom nedadvendte mundvige er en naturlig del af det at blive ældre, så kan man i langt de fleste tilfælde nemt og hurtigt få vendt sine mundvige, så de peger opad igen. I dag anvendes særligt to slags behandlinger i form af henholdsvis restylane behandlinger og kirurgiske mundvigsløft.

Behandling med naturlig filler

Den mest anvendte behandlingsmetode til at rette nedadvente mundvige, er restylane behandlinger. Restylane behandlinger er behandlinger med såkaldte ikke-permanente-fillers. Ved disse behandlinger anvender man et naturligt produkt der er blandet af vand og sukker som efterfølgende skyldes ind i kroppen. Dette medfører at din hud bliver mere fyldig. Restylane kan derfor hurtigt og effektivt sørge for at dine mundvige kommer til at vende opad igen. En behandling med Ikke-Permanente Fillers påvirker dog imodsætning til andre behandlinger ikke din ansigtsmimik på nogen måde.

På den anden side, er en resylane behandling som forklaret en ikke-permanent behandling, hvilket vil sige, at du løbende skal have foretaget nye behandlinger ri takt med at virkningen aftager. Typisk varer en behandling imellem 3-6 måneder.

Mundvigsløft

En anden behandlingsmetode du kan benytte dig af, hvis du ønsker at blive helt fri for nedadvente mundvige, er et såkaldt mundvigsløft. Et mundvigsløft er i modsætning til en behandling med restylane, et kirurgisk indgreb hvor man ofte går ind og både løfter din overlæbe samt dine mundvige. Nogle gange vælger man også at gøre ens mundvige bredere for at kunne løfte mundvigene efterfølgende. Sammenlignet med en restylane behandling er denne behandling væsentligt mere avanceret.

Er der nogen bivirkninger ved behandlingerne?

Når det kommer til restylane behandlinger så vil du ikke opleve nogle bivirkninger. Det eneste du kan komme ud for, er lettere ømhed, som dog aftager i løbet af kort tid. Allergiske reaktioner kan aldrig udelukkes 100%, men det er meget sjældent. Du vil oftest blive bedt om at oplyse alle dine mulige allergier inden du begynder en eventuel behandling for at undgå dette scenarie.

Når det kommer til mundvigsløft, så vil der, siden der er tale om kirurgi opstå ar, som man dog vil gøre alt hvad man kan for skjule. Derudover er der altid risiko for blodansamlinger og mulig infektion siden man operer i munden, hvor der naturligt samler sig mange bakterier. Ar i mundvigene er sværere at passe i efterforløbet pga. den store bevægelighed af læberne og det fugtige miljø i mundvigene.

Kontakt din egen læge hvis du er i tvivl

Hvis du stadig er i tvivl om, hvilken behandling der er bedst for dig, vil vi anbefale at du tager en snak med din egen læge. De vil kunne hjælpe dig med at afveje såvel fordele og ulemper ved de forskellige behandlingstilbud. Du kan i mange tilfælde også kontakte en skønhedsklinik. De fleste skønhedsklinikker tilbyder i dag gratis konsultationer forud for deres behandlinger. Dette gøres både for at se dig an, så de kan finde den rette behandling til dig, så du får det bedste resultat.