302016okt
Rynkebehandling

Rynkebehandling

Rynker er en uundgåelig del af livet, og uanset hvor godt, vi ellers passer på vores hud og krop, så kan man ikke undgå, at man med tiden får rynker. Allerede fra man er 25 år begynder huden at miste sin elasticitet og langsomt at ældes. Det skyldes at overhuden og den underlæggende læderhud bliver tyndere, og huden derved mister noget af sin fylde, fordi de reparationsmekanismer, som skal sørge for at forny huden ikke fungerer lige så godt som tidligere. At nogle så får flere rynker end andre skyldes i høj grad genetik, livsstil og livsforhold.

Din livsstil påvirker udviklingen af rynker

Et liv, hvor man har været meget bekymret, i sorg, stresset eller i vrede kan også sætte sine spor på udseendet. Derudover kan et liv med rygning, dårlig kost, for meget solbadning og for dårlig hudpleje fremskynde aldringsprocessen, hvorfor du får rynker tidligere og rynkerne bliver mere markante.

I dag er der et stort fokus på udseendet og idealet er et ungdommeligt udseende. Selvom man måske ikke tænker, at man lader sig påvirke af idealbilledet, så kan man ikke sige sig fri for at vurdere sit egen udseende i forhold til idealet. Kvinder er ofte hårde ved sig selv, deres krop og udseende, og det kan være svært at acceptere, at der med alderen sker en masse med ens krop, hud og hår.

Der er dog mange muligheder for at gøre noget ved præcis det, man er ked af. Omlægger man sin livsstil, vil man kunne sløve aldringsprocessen fremadrettet, men derudover findes der i dag mange muligheder for at få hjælp til de ting ved sit udseende, som man er ked af.. Plastikkirurgi, kosmetiske operationer og teknologi gør det muligt at forbedre næsten alle forhold ved ens udseende, som man ikke er glad for. Den øgede popularitet af disse ydelser har desuden bevirket flere udbydere på markedet og heraf lavere priser. Dette gør kosmetiske behandlinger til noget, de fleste har råd til.

Mange går alt for længe og er kede af deres udseende i stedet for at gøre noget ved det. En årsag hertil kan være, at man er bange for, at det kommer til at se kunstigt ud eller at andre tydeligt kan se, at man har fået en behandling. Frygten stammer ofte fra danske, såvel som udenlandske eksempler på, hvor slemt det kan gå, hvis man overdriver med behandlingerne. Sjældent vil man lægge synderligt mærke til, hvis venner og bekendte får en behandling, for man kan måske godt se, at personen ser friskere og yngre ud, men man kan ikke sætte en finger på lige præcis hvad, der gør det.

Smilerynker

Nogle siger, at smilerynker er tegn på, at du har levet dit liv, men det gør dem ikke nemmere at blive glad for. Smilerynkerne kommer som en funktion af, at musklerne trækker sig sammen bestemte steder, når man smiler. Når hudens elasticitet forsvinder med tiden bliver rynkerne mere permanente. Vil du gerne have gjort noget ved dine smilerynker, så kan botex ofte være løsningen idet botex går ind og lammer muskulaturen. Virkningen fra botex holder ca. 4 måneder, og så skal du igennem en ny behandling, hvis du fortsat vil se en effekt.

Panderynker

Panderynker kaldes også bekymringsrynker. De er ligesom smilerynker dynamiske rynker, der skyldes at man har en bestemt mimik, som gør at man spænder i ansigtsmuskulaturen, og huden således folder herefter. Disse slags rynker sidder dybere i huden end rynker, der er forårsaget af ens livsstil.

Til behandling af panderynker vil man ligeledes bruge Botox til at lamme muskulaturen, og derudover er der mulighed for at bruge fillers til at fylde rynken ud. Fillers kan blandt andet være restylane eller Juvédem, som er ikke-permanente fillers. Det vil sige, at deres effekt forsvinder indenfor et vis periode. Der findes også permanente fillers, men da man ikke altid kan sikre sig, at fillervæsken fordeler sig, som man ønsker det, er det mere risikofrit at bruge de ikke-permanente fillers.

Læs mere:

>>Hvad er forskellen på Restylane og Fillers

Rynker ved munden

Rynker ved munden er en naturlig del af aldringsprocessen, men udtalte rynker ved munden ses ofte i forbindelse med, at man har røget i løbet af livet – de såkaldte rygerrynker. Rygerrynker betegnes også som ”aldersbetingede rynker” på trods af, at de har mere med ens livsstil at gøre.

Rygerrynker opstår, fordi rygning giver mere kulilte i blodet, og det mindsker ilttilførelsen til huden, derved bliver huden dårligere til at restituere og vokse.

Rygerrynker omkring munden er nogle af de sværeste at fjerne, da du har en del mimik omkring munden, når du blandt andet snakker. Man kan dog få gode resultater ved at bruge botox til at lamme musklerne og derefter filler til at fylde rynkerne ud. Andre muligheder er at bruge peeling og/eller laser.