312016okt
Hvad er poser under øjnene og hvordan behandler man dem?

Hvad er poser under øjnene og hvordan behandler man dem?

Mange mennesker har problemer med poser under øjnene, såkaldte trætte øjne. Det kan skyldes flere ting og ofte ligger der en dårlig livsstil bag, når yngre mennesker oplever det.Du kan også have arveanlæg, der betyder, at dine poser under øjnene er større end hos de fleste. Poser under øjnene bliver kun værre med tiden, hvis man ikke gør noget aktivt for at fjerne det. Her kan en livsstilsændring være løsningen i nogle tilfælde, men i forhold til poser under øjnene, der skyldes ens gener, må man ty til mere drastiske midler for at de forsvinder.

Poser under øjnene på grund af livsstil

Får du generelt for lidt søvn, har huden ikke mulighed for at restituere, som den ellers gør i løber af natten.  hvilket den gør i løbet af natten. Voksne skal have mellem 7-8 timer for at være udhvilet. Har du render under øjnene på grund af manglende søvn, er der kun en ting at gøre – prioritér din søvn!

Gnider du dig ofte i øjnene, gør du kun skidt værre. Årsagerne hertil kan udover manglende søvn også skyldes allergi eller tørre øjne. Sørg for en god øjenhygiejne ved konsekvent at fjerne snavs og makeup, før du går i seng.

Gnider du dig i øjnene, fordi dine øjne føles trætte og tørre, kan man på apoteket få nogle øjendråber, der kan afhjælpe det problem. Derudover kan du mindske hævelsen ved at putte ukogt kartoffelmos på øjnene, putte kolde agurkeskiver på eller våde theposer. Dette bevirker, at øjenområderne afkøles, og det tilfører desuden fugt til øjenomgivelserne. Drikker du for lidt vand i løbet af dagen, kan det desuden give udslag i poser under øjnene og tør hud, så prioritér din søvn og at holde dig hydreret.

Sørg også for at fugte øjenområdet, både under såvel som over øjet(øjenlågene). Når man smører med cream forhindrer man at huden udtørrer, hvilket ligeledes ofte påvirker render under øjnene. Dup øjencremen på huden med din pegefinger, da dette vil stimulere blodcirkulationen i området.

Mangler du K, E, C-vitamin eller B12 kan du have tendens til at danne rander under øjnene. Du kan derfor selv gøre noget for at mindske dine rander, hvis du sørger for at spise varieret og især få tilført de førnævnte vitaminer. Disse kan desuden fås gennem et kosttilskud, men før du springer ud i det, så gå til din læge og bliv tjekket for vitaminmangel.

Sådan fjerner man render under øjnene med botox og fillers

Med alderen svinder fedtlaget under huden og huden bliver tyndere heraf. Det bevirker, at knoglen under huden bliver mere fremtrædende, og derudover vil en tyndere hud kunne blive mere ”gennemsigtig”, hvorved blodårerne under huden kan anes. Derudover ændres skyggen under øjet sig i takt med, at der ikke er lige så meget fyld under og omkring øjet som før. Det kan give den mørke rande, som kan anes lige under øjet og til tider lidt ned ad kinden.

Rander under øjnene kan behandles ved at putte ekstra fylde ind under huden i form af fillers, såsom restylane. Fylden vil medvirke til at huden løftes, og hermed vil skyggen forsvinde. Løftet gør desuden, at man ikke vil kunne ane blodårene under huden, som ellers kan give en mørkere farve i området. Når man behandler med filler, vil man straks kunne se en effekt, men de fulde resultat vil man først kunne se efter nogle uger.

Hvis der er meget overskydende hud under øjnene, som lægger sig i folder, kan du få det fjernet kirurgisk ved at få skåret overskydende hud fra. Herefter kan man yderlig behandle rynker ved hjælp af botox, og skabe volumen med fillers.

Botox går ind og lammer muskulaturen. Således afhjælper det rynkerne, som netop kommer af at muskler under huden spændes. Fillers går derimod ind og skaber volumen og kan være en erstatning for det manglende fedtvæv. Det kan således give en god effekt, at kombinere de to for et optimalt resultat.

Læs mere:

>>Hvad er restylane

>>Botox og Restylane.