42017jan
Slip af med smilerynkerne

Slip af med smilerynkerne

Smilerynker opstår med alderen og er svære at slippe for. Du kan bruge botox eller fillers til at bekæmpe rynkerne. Det er metoder, der gennem de sidste mange år har vist sig at være meget effektive. Det kan også være værd at overveje, om du skal forebygge rynkerne med botox.

Smilerynker opstår, fordi du laver de samme bevægelser i ansigtet, når du smiler. Du vil typisk få smilerynker omkring munden. Men nogle får dem også om øjnene eller på næsen, fordi de rynker på næsen, når de smiler. Det varierer derfor meget, hvor ens smilerynker sidder henne. Smilerynker ved øjnene kaldes også i daglig tale for Crows Feet.

Rynkerne opstår, fordi huden mister sin elasticitet med alderen. Allerede fra du er 25 år, vil du lige så stille begynde at få rynker. Det er svært at undgå at få smilerynker på naturlig vis. Så skal du helt lade være med at smile, men det er jo ikke et sjovt liv, hvis der ikke er plads til smil og latter.

Er du træt af dine smilerynker, er den nemmeste og bedste måde at slippe af med dem på, at få dem fyldt ud med fillers og botox. På den måde kan du være sikker på, at de ikke skæmmer dit udseende.

Brug botox mod smilerynker

Det mest almindelige er at bruge botox til at bekæmpe smilerynker med. Botox har været brugt i mange år og er et meget kendt middel til behandling af rynker. Det er derfor et trygt og sikkert valg.

Botox er en væske, der bliver sprøjtet ind i huden, der hvor du har smilerynkerne. Væsken lammer dine muskler og gør, at rynkerne glattes ud. Det er derfor en meget hurtig måde at slippe af med rynkerne på. Behandlingen holder i cirka fire måneder. Derefter aftager effekten af indsprøjtningen, og du må vælge, om du vil have en ny indsprøjtning eller vil gå tilbage til at have rynker.

Fordelen ved at blive ved med at få indsprøjtninger er, at botox gør musklerne tyndere. De vil derfor ikke skabe lige så tydelige rynker, og når du har fået botoxbehandlinger i noget tid, vil du typisk ikke have brug for at få behandlinger lige så ofte. Det er derfor en god løsning.

Hvis du gerne vil have botoxbehandlinger inden en bestemt lejlighed som en fest, kan det være en god ide, at du får det nogle dage før. Selve behandlingen kan nemlig skabe en mild rødme i ansigtet, du steder hvor du har fået injektionerne. Derudover kan der gå nogle dage, inden du får den fulde effekt af behandlingen, og dine rynker er helt glattet ud.

Læs mere om rynkebehandling generelt i vores blogindlæg om emnet.

Forebyg smilerynker fra en tidlig alder

Når du først har fået smilerynker, kræver det en del behandling at slippe af med dem. Hvis du er ung og ikke har fået rynker endnu, kan du forebygge smilerynkerne ved at begynde med botoxbehandlinger.

Ud fra den måde, du bruger musklerne i dit ansigt, er det muligt at forudse, hvor du vil få rynker i fremtiden. Det gør det muligt at behandle rynkerne, før de overhovedet er opstået, og det kan være en rigtig smart løsning.

Når man forebygger smilerynker, bruger man også botox. Den bliver sprøjtet ind i huden de steder, hvor det er mest sandsynligt, at dine muskler vil lave rynker i din hud. Når musklerne er lammet af botox, kan de ikke lave rynker, hverken smilerynker eller andre typer af rynker, og du kan derfor beholde dit ungdommelige udseende i meget længere tid.

Fillers mod smilerynker

Fillers og restylane bruges ikke i lige så høj grad ved smilerynker som ved andre typer af rynker. Fillers bruges ved meget dybe rynker. Det kan være rynker i panden eller omkring munden. Der kan dog være tilfælde, hvor dine smilerynker er så dybe, at det kan være nødvendigt at bruge fillers for at få rynken helt glattet ud.

Fillers virker på den måde, at de bliver lagt ind under huden og giver noget fylde. De kan derfor være med til at fylde en dyb rynke ud eller give mere fyldige læber.

I forhold til fillers findes der tre forskellige slags: nedbrydelige, ikke-nedbrydelige og halv-nedbrydelige. Nedbrydelige fillers er dem, man oftest bruger til rynker i ansigtet. De består af hyaluronsyre, der er et naturprodukt. Filleren sprøjtes ind under huden og ligger der i tre til tolv måneder. Lige som med botox er nedbrydelige fillers altså en behandling, som du skal have gentaget, hvis du vil være helt fri for rynker.

De halv-nedbrydelige og nedbrydelige fillers påvirker hudens væv og er med til at skabe bindevæv eller arvæv i huden. Det er en proces, der er svær at styre, og derfor bruger man dem ikke i så høj grad i ansigtet.

Hvis du vil vide mere om forskellen på botox og fillers, kan du læse mere her.