42017jan
Sådan slipper du af med dine rander under øjnene

Sådan slipper du af med dine rander under øjnene

Rander under øjnene er rigtig irriterende og får dig til at se træt ud. De kommer blandt andet med alderen, når huden under øjnene bliver tyndere, og knoglen nedenunder kan skimtes igennem huden. Du kan dog heldigvis nemt gøre noget ved det. Det kan for eksempel være ved at få lagt filler ind under øjnene. Det skaber et tykkere lag hen over knoglen.

Rander under øjnene er grimme og får dig til at se træt og uoplagt ud – også selvom det modsatte måske er tilfældet. Der kan være mange grunde til, at du får rander under øjnene. Det kan være på grund af gener, for lidt søvn, for dårlig mad, eller fordi du ældes, og din hud under øjnene bliver tyndere.

Huden under øjnene er i forvejen meget tynd, og med alderen bliver den endnu tyndere. Knoglerne under huden bliver derfor tydeligere at se gennem huden, og det er dét, der kaster skygge på din hud.

Heldigvis er der flere forskellige ting, du kan gøre ved dine rander under øjnene. Hvis du har mistanke om, at dine rander skyldes dårlig søvn eller mad, er det selvfølgelig en god ide at rette op på det først. Hvis de skyldes aldring eller dine gener, kan du få lagt noget filler ind under huden. Det kan gøre huden mindre transparent og derfor gøre, at knoglerne ikke skinner lige så tydeligt igennem.

Slip af med dine rander under øjnene med filler

Hvis du gerne vil slippe af med dine rander under øjnene, er den smarteste måde, at du får lagt noget filler ind under huden. En filler er en masse, der sprøjtes ind under huden. Den kan bruges til at skabe fylde i ansigtet for eksempel i læberne, men kan altså også bruges til at lave et tykkere lag af hud under dine øjne, så dine knogler ikke er synlige igennem huden.

Det løfter den tynde hud under øjnene op i niveau med dine kinder. Du slipper derfor ikke bare af med dine rander under øjnene, men får også et mere harmonisk udseende.

Det er irriterende at se træt og uoplagt ud hele tiden. Specielt hvis du er fyldt med energi og føler dig ung indeni. Så vil du gerne se ud, som du føler dig.

En behandling med filler er nem, hurtig og stort set smertefri. Du vil typisk få noget bedøvende creme på huden, inden du får filler sprøjtet ind under huden. Under øjnene vil du kun få sprøjtet et meget tyndt lag ind. Det kan gøres, så du slet ikke kan se, at der er blevet gjort noget ved dit ansigt – udover at dine rander er væk.

Lige meget om dine rander under øjnene skyldes aldring eller gener, kan fillers hjælpe. Hvis dine rander under øjnene skyldes dine gener, vil du ofte have haft dem, siden du var barn.

Hvis du har problemer med poser under øjnene, kan du læse mere om, hvordan du kan slippe af med dem her.

Bliv klogere på de forskellige typer af filler

Der findes flere forskellige former for fillers. Her skelner man mellem de permanente og de ikke permanente fillers. De permanente fillers danner arvæv og bliver liggende under huden resten af dit liv. De ikke permanente fillers forsvinder efter cirka et år. Behandlingen med ikke permanente fillers skal derfor gentages regelmæssigt.

Den filler, der bliver brugt til rander under øjnene, er den ikke permanente filler. Fordi den permanente filler danner arvæv eller bindevæv, bliver den sjældent brugt i ansigtet, da det er svært at styre, hvordan arvævet og bindevævet kommer til at se ud. Med ikke permanente fillers er det langt nemmere at styre resultatet. Og det er nødvendigt i et så fremtrædende område, som huden under dine øjne er.

Hvis du gerne vil vide mere om permanente og ikke permanente fillers, er der god information at hente i denne artikel.

Find ud af, hvad der er muligt for dig

Hos nogle mennesker er huden under øjnene bare lidt mørkere end huden på kinderne. De kan dog stadig have gavn af fillers. Når huden kommer i niveau med den øvrige hud, vil farveforskellen ikke være så tydelig. Det er derfor altid en god ide, at du tager en snak med én eller flere klinikker, der lægger fillers ind for at høre, hvad der er muligt.

Da det kun er meget lidt filler, der skal lægges ind under øjnene for at gøre en stor forskel, vil det typisk ikke være en dyr behandling. Det vil derfor være muligt for de fleste at få råd til den. Det er ikke mindst vigtigt, når du skal have lavet behandlingen cirka en gang om året, fordi filleren forsvinder. Det giver dig også mulighed for at vurdere, om det er en løsning, som du har lyst til at fortsætte med.