42017jan
Med rynkebehandling får du et yngre look

Med rynkebehandling får du et yngre look

Rynker opstår af mange forskellige grunde. Det kan være alder eller dårlig livsstil. Der er dog kun én ting at gøre, hvis du gerne vil slippe af med dem: Få dem fyldt ud med fillers og botox.

Der findes flere forskellige typer af rynker, og de fleste af os kan ikke undgå at få dem. Rynkerne skyldes, at vores muskler trækker huden sammen til bestemte træk.

Når vi bliver ældre, bliver huden tyndere og mindre elastisk, og du begynder derfor at få rynker dér, hvor din ansigtsmimik er særlig tydelig. Det vil være i panden og omkring øjnene og munden. Det kan for eksempel være smilerynker, der jo egentlig kommer af noget godt, nemlig at du har smilet og grinet meget. Men som det er helt forståeligt, at du ikke bryder dig om.

Rynker kan også opstå på grund af dårlig kost, rygning og for meget sol. Det er derfor en god ide, at du passer på din hud hele livet igennem. Det kan være med til at dæmme op for rigtig mange rynker.

Men slaget er ikke tabt, selvom du har fået rynker af ovennævnte årsager. Der er noget, du kan gøre for at forebygge nye rynker eller udbedre skaderne efter de rynker, du allerede har. Det kan for eksempel være ved at få botox eller fillers sprøjtet ind i huden.

Botox giver flotte resultater på kort tid

Botox er en nem og hurtig måde at slippe af med dine rynker på. Det er særligt velegnet til de små fine rynker, der kan opstå omkring munden og øjnene, for eksempel fordi du har smilet meget.

Botox er i dag et kendt middel til behandling af rynker. Det er velafprøvet, det er hurtigt at udføre, det virker hurtigt, og der er kun meget få gener forbundet med det. Det er derfor et rigtig godt valg, hvis du gerne vil have et yngre udseende.

Botox er en væske, der bliver sprøjtet ind under huden med en kanyle. Det er en næsten smertefri behandling, der kun tager et øjeblik. Injektionen lammer musklerne, så du ikke kan bruge dem i lige så høj grad. De vil derfor ikke kunne lave rynker. Hvis du får botox-behandlinger gennem nogen tid, vil dine muskler blive tyndere og dermed naturligt ikke kunne skabe lige så dybe rynker.

Hvis du gerne vil vide mere om botox, kan du læse mere på vores forside, eller læse mere om rynkebehandling her.

Botox er langt bedre end sit rygte

Mange frygter at komme til at ligne de hollywoodstjerner, der har et helt stift ansigt på grund af for mange plastikoperationer og botox-behandlinger. Det er der dog ingen fare for. Der er i dag så meget erfaring med behandling med botox, at det ikke kommer til at ske. Behandlerne er udmærket klar over, hvor meget du kan tåle for stadig at have et normalt ansigt.

Fillers kan bruges til dybe rynker

Nogle rynker er små og fine, mens andre er dybe furer i huden. De små, fine rynker, som smilerynker, kan botox som nævnt nemt tage livet af. De store furer kan kræve nogle lidt skrappere midler. Det kan for eksempel være fillers.

En filler er en mere tyktflydende væske, der sprøjtes ind under huden. Den bliver liggende, hvor den er sprøjtet ind og bruges til at skabe fylde. Når den sprøjtes ind under en dyb rynke, vil filleren derfor fylde rynken ud, og du vil få et glat ansigt igen.

Det er meget forskelligt, hvilke rynker der bliver dybe, og hvilke der er små og fine. Der er en tendens til at tro, at alle rynker, der har med bekymringer at gøre, bliver dybe som plovfurer i dit ansigt, mens smilerynkerne bare viser sig som en let krakelering af huden.

Smilerynkerne kan dog også trække nogle dybe spor i dit ansigt. Det kan for eksempel være fra næsen ned til munden. Der er mange, der får en dyb rynke dér. Og den kan ikke udjævnes ved hjælp af botox. Der er du nødt til at bruge en filler for at slippe af med den.

Når folk synes, at smilerynker er charmerende, er det typisk de små, fine rynker, som de tænker på. Det er ikke de dybe furer, der kan tegne sig i ansigtet.

Botox er for alle

I mange år var det et stort tabu at være ked af sine rynker og ønske at slippe af med dem ved at blive behandlet med botox. I dag er det dog helt almindeligt, og både kendte og private gør det. Samtidig er det ikke længere så dyrt at få botox. Det gør, at almindelige mennesker har råd til det.

Når du får botox-behandlinger, skal du typisk have en ny behandling hver fjerde måned. Efter den tid er botoxen nemlig væk igen.

Fillers bliver liggende under huden i et år, inden de skal erstattes af noget nyt. Det er derfor vigtigt, at det ikke koster for mange penge, hver gang du skal have lagt det ind.