72016nov
Permanente og ikke-permanente fillers

Permanente og ikke-permanente fillers

Permanente fillers

Permanente fillers er, som navnet beskriver, permanente. Dette vil sige, at disse ikke kan nedbrydes af huden egne enzymer og dermed aldrig forsvinde efter en behandling.

Permanente fillers består af gennemsigtige geleer, som består af vand og polyacrylamid. Stoffet er det samme, som bruges til bløde kontaktlinser.

Permanente fillers bruges typisk som volumenskabende effekt og typisk i forbindelse med dybe, dynamiske rynker – de rynker der opstår, når ansigtsmusklerne sammentrækkes. Denne type fillers bruges derfor til at udfylde dybe rynker bedst muligt og udglatte hudens struktur. Ikke desto mindre vil dynamiske rynker altid opstå, så længe ansigtsmusklerne trækker sig sammen. For at imødekomme dette kan man eventuelt bruge en kombination af permanente fillers, til at udfylde eksisterende og dybe rynker, samt en lammende (ikke-permanent) filler, som fx botox, til at sikre, at rynkerne ikke vil opstå igen.

De permanente fillers bruges typisk til at fylde læber, hage, næse, kindben og kæber.


Permanente fillers – proceduren

Ved en behandling med permanente fillers vil behandleren først desinficere din hud, for at komme infektionstilstande i møde. Dernæst injiceres den permanente filler med en smal kanyle, ind under det øverste hudlag. Injektionerne kan medføre en anelse ubehag, da filleren skal udvide huden indefra.

Typisk skal der et par behandlinger til, for at opnå det ønskede resultat. Da de permanente fillers netop er permanente, indsprøjtes kun en ganske lille portion ad gangen. Ved en behandling forekommer ofte en smule hævelse, hvorfor det endelige resultat først kan ses efter et par uger. Derved er processen med permanente fillers ganske forsigtig og langsom, da kunden skal have tid til at vænne sig til resultatet efterhånden, før eventuelle efterfølgende behandlinger.


Ikke-permanente fillers

De ikke-permanente filler derimod, som navnet antyder, ikke-permanente. Dette vil sige, at disse langsomt nedbrydes af hudens egne enzymer, for sidst at forsvinde helt.

Ikke-permanente fillers er ligeledes af gennemsigtige geleer, men disse består derimod primært af Hyaluronsyre, som er hudens primære bindevævssubstans. Dermed er ikke-permanente filler et naturligt produkt, som allerede findes i huden.

Ikke-permanente fillers bruges til fjernelse af rynker, furer, folder, samt til at give glans og nyt liv til løs og ’kedelig’ hud. De ikke-permanente fillers virker ved, at tilføre en masse fugt og elasticitet til et problemområde.


Ikke-permanente fillers – proceduren

Behandleren vil til denne metode ligeledes først desinficere din hud, for at undgå infektioner. De ikke-permanente filler injiceres dernæst direkte under den øverste del af huden med en smal kanyle. Injektionerne kan medføre en smule ubehag, når væsken injiceres i huden.

De ikke-permanente fillers virker øjeblikkeligt og kræver ikke efterbehandlinger på samme måde, som de permanente fillers gør det. Dog kræver de ikke-permanente fillers flere behandlinger for at vedligeholde effekten. Effekten vil typisk aftage efter 3 måneder, afhængig af den enkelte person, og ofte være helt ude af kroppen efter cirka 5-6 måneder. Dette sker på baggrund af, at Hyaluronsyren nedbrydes til kulsyre og vand, som er helt ufarlige stoffer for kroppen. Dermed vil huden til sidst være som før behandlingen.


Bivirkninger ved permanente og ikke-permanente fillers

Ved begge slags behandlinger er der efterfælgende risiko for blå mærker og generel rødmen i huden. Dette er helt naturligt og vil kun forekomme i et par dage. Desuden kan der afhængig af behandlerens teknik og erfaring, samt hudens struktur forekomme små ujævnheder i de behandlede områder. Ved ikke-permanente filler er dette dog meget naturligt og ujævnhederne vil gå i sig selv i løber af et par dage, i takt med at væsken optages i huden.

Generelt kan det siges, at jo mindre lettere nedbrydelige de anvendte fillers er, jo mindre bivirkninger vil der typisk opstå i forbindelse med en behandling.

Med hensyn til de permanente fillers er risikoen selvfølgelig altid, at resultatet ikke behager kunden. derudover er der ved behandling med permanente fillers relativ høj risiko for knudedannelse i huden. Permanente fillers er et fremmedlegeme i kroppen, hvorfor denne vil danne arvæv og/eller kapseldannelser. Det er dette arvæv som danner den permanente fylde i huden, men også her at de fleste knudedannelser opstår.