232016nov
Hvad er Juvederm?

Hvad er Juvederm?

Juvederm er ligesom Restylane et fyldstof, som er særligt anvendt indenfor den skønhedskosmetiske branche til at forme og give fylde i ansigtet. Det hører ind under fællesbetegnelsen; ’Fillers’.

Med alderen svinder vores fedtlag under huden, og den mister desuden sin spændstighed. Det kan betyde, at de mørke rander under øjnene og rynkerne i panden bliver dybere og mere permanente. Ved at bruge Fillers kan man erstatte det manglende fedtlag, og derved opnå et mere ungdommeligt look.

Selve stoffet, Juvederm, består af vand og Hyaluronsyre –  et sukkerkompleks, som produceres naturligt i hud og brusk hos dyr og mennesker. Stoffet bruges til at gå ind og give fylde i hudens netværk af kollagen- og elastintråde og er særlig anvendt på grund af dets evne til at binde vand, som udover at give volumen under huden også sørger for at fugte huden indefra.

Restylane eller Juvederm?

Både Restylane og Juvederm er særligt gode til at skulpturere ansigtet og lave konturering, så der opnås et mere harmonisk og symmetrisk udtryk i ansigtet.

Juvederm bruges særligt til kindben, marionetlinje og læber, mens Restylane særligt bruges til at give huden et boost. Juvederm er både navnet på et stof, men derudover også navnet på et af verdens mest populære brands indenfor fillers. De har udviklet flere Juvederm fillers med hver sine unikke formel. Således findes der både en Volbella, en Volift, Voluma og en Ultra 3 formel, som er særligt gode til forskellige dele af ansigtet.

Juvederm’s holdbarhed?

Juvederm er en ikke-permanent filler, hvilket betyder, at den mister sin effekt over tid. Det sker fordi kroppen langsomt absorberer stoffet. Det er ikke til at sige præcis, hvornår effekten af Juvederm helt har fortaget sig, da det er individuelt fra person til person, hvornår hurtig kroppen er til denne proces. Derudover har det også betydning, i hvilken del af ansigtet, man har anvendt Juvederm. I områder, hvor der sker meget bevægelse, såsom læberne, vil virkningen hurtigere aftage, end andre områder med mindre bevægelse. Således vil behandlingen med Juvederm i læberne typisk holde mellem 4-6 måneder, mens behandlingen under huden vil holde i mellem 6-18 måneder. Over tid og ved gentagne behandlinger, kan behovet for behandlinger dog aftage.

Juvederm i læberne og i kindben

Når vi bliver ældre er det ikke kun volumen under huden, der mindskes, det gør den også i læberne. Når fedtlaget under huden langsomt forsvinder, betyder det desuden, at huden hænger mere og således kan det påvirke læbernes visuelle form, da huden ikke længere strammes op af nogle fyldige kindben.

Fillers er ideelle til at skabe fylde i ansigtet og man kan bruge fillers til at skulpturere ansigtet, så man får det udtryk, man ønsker. Derfor ser man også yngre personer, der får injektioner med fillers, hvis de fra naturens hånd ikke har så meget fylde i læberne, eller hvis man ønsker at ændre på sit udseende.

Juvederm pris

Priserne på Juvederm ligger fra 1500 kr. og opefter. Den reelle pris afhænger af, hvor mange injektioner, man vil have samt mængden af fillervæske. Det mindst mulige mængde er 0,5 ml. Det er lovpligtigt for behandlingsstedet at invitere til en gratis forkonsultation, så din behandler kan vurdere den bedt mulige behandlingsform, der opfylder netop dine ønsker. Derudover skal der gå minimum gå 48 timer fra du aftaler en tid, til at du rent faktisk skal igennem behandlingen

Juvederm bivirkninger

Behandlingen med Juvederm foregår med en kanyle, hvor behandleren sprøjter stoffet ind under huden. Selve behandlingen kan forårsage smerter, men Juvederm indeholder blandt andet Lidocain, som går ind og bedøver lokalt. Virkningen kan ses med det samme, men du vil først opleve det endelige resultat efter 3-4 dage. I denne tid kan læberne svulme op, og der kan komme blå mærker efter kanylestikkene. Med fillers er det ikke altid sikket, at stoffet fordeler sig, hvor det skal. Det betyder at resultatet kan afvige fra det ønskede. I og med at Juvederm er et naturligt forekommende stof, så har de fleste klinikker mulighed for at opløse stoffet, hvis resultatet ikke bliver som ønsket.