Læbeforstørrelse
Store fyldige læber forbindes typisk med noget sensuelt og kvindeligt. De skaber harmoni i ansigtet, og kan desuden ændre dit udseende betydeligt.
Er man ikke velsignet med fylde i læberne fra naturens hånd, og/eller er fylden svundet i takt med alderen, så kan en løsning være at få hjælp til at skabe fylde enten på kunstig vis eller med mere naturlige metoder. Nedenfor har vi samlet en guide til, hvilke muligheder, du har:
Naturlige måder til at få større læber
Der findes mange ikke-kosmetiske måder, hvorpå man kan få sine læber til at syne større. Det kan eksempelvis være gennem den måde, man bruger sin makeup. En læbeblyant og en lys læbestift kan få læberne til at se større ud. Her er tricket, at man markerer omridset med læbeblyanten – gerne ved den absolut yderste læbekant – så man inddrager så meget som muligt til læberne, og herefter fylder ud med læbestift. En lys læbestift vil få dine læber til at se større ud, mens en mørkere farve vil gøre det modsatte.
Derudover findes der en række gode Lip-Plumper produkter på markedet. I disse produkter indgår ofte en blanding af æsteriske olier, kanel, chili og ingefær, der både giver pleje og samtidig får blodet til at haste til læberne, hvorfor de kan se lidt opsvulmede og ekstra røde ud.
Juvederm og restylane i læberne
Af mere kunstig art, kan man bruge forskellige former for volumengivende fillers, der sprøjtes ind forskellige steder i læberne. Juvederm og restylane er to populære fillers, der bruges til at skulpturere og give fylde til ansigt og læber – særlig egner juvederm sig til læberne. Juvederm er såvel som restylane en ikke-permanent filler, hvor effekten af behandlingen foretager sig indenfor mellem 4-12 måneder afhængig af, hvor i ansigtet det bruges.
En ulempe ved fillers er, at afhængig af behandlerens erfaring, kan der forekomme ujævnheder i læberne, hvis der forekommer en ulig fordeling af, hvor filleren sprøjtes ind. Disse ujævnheder vil fortage sig i takt med, at filleren bliver absorberet af kroppen. Filleren består nemlig af et stof, der forekommer naturligt i kroppen. Det er individuelt hvor hurtigt denne proces foregår.
Læs mere om permanente og ikke permanente fillers.
Læbeforstørrelse med eget fedt
I stedet for kunstigt fremstillet fillers, som juvederm og restylane, kan man bruge sit eget fedt som volumengivende filler.
Her suger man fedtet ud med en kanyle fra eksempelvis mave eller hofter. Herefter oprenses det ved eksempelvis at centrifugere det, hvilket også bidrager til at gøre det mere flydende.
PlasmaGel læbeforstørrelse
Plasmagel er patientens eget blod. Der kan bruges som filler, så tager man det typisk fra albuebøjningen, som når man får taget blodprøver. Herefter udskiller man blodets plasma (den ikke flydende del) og blander det med forskellige stoffer, så man får en væske, der herefter kan sprøjtes ind i læberne.
Fordelen ved at bruge enten fedt eller blod, fra personen selv, er, at man sikrer sig, at man ikke får en allergisk reaktion eller bindevævsknuder, som nogle fillers kan fremkalde.
Naturlige filler er semi-permanente, da effekten forsvinder med tiden, men efter flere behandlinger mindskes behovet for behandling for at opretholde resultatet.
Botox i læberne
Mange tror fejlagtigt, at man kan bruge Botox til at give mere volumen i læberne, men der er stor forskel på Botox og fillers. Faktisk ville du ikke være i stand til at spise, hvis du havde fået sprøjtet botox ind i læberne, da Botox går ind og lammer musklerne, mens fillers skaber volumen. Botox og fillers bliver dog ofte brugt som kombination, når man vil have reduceret sine rynker – her kan man bruge botox til at lamme musklerne, der forårsager rynken, og bruge fillere til at fylde rynken ud.
Læbeimplantater
Læbeimplantater har den fordel, at de er permanente. Stoffet, som bruges i implantatet kan både være naturlig eller syntetisk. I Europa bruges der sjældent syntetiske implantater, da de kan opleves som værende stive og føles unaturlige. Derudover kan implantatet begynde at krympe fordi kroppen forsøger at udstøde det.
Det hyppigst anvendte syntetiske implantat hedder Gore-tex implantat. Fordelen (og en ulempe) ved et syntetisk implantat er, at det er permanent og det mister derfor ikke sin effekt indenfor de første år, som det kan være tilfældet med naturlige implantater eller ikke-permanente fillers. At det så også kan være en ulempe er, når resultatet ikke er blevet som håbet, eller hvis der opstår komplikationener undervejs. Her er det permanente aspekt en ulempe.
Til naturlige læbeimplantater bruges kroppens egen fedt, læderhud eller væv. Ved et implantat med kroppens eget fedt eller læderhud, går lægen ind og skærer en strimmel af patientens egen underhud. Det vil typisk ske fra lysken og efterlader et 5 cm langt ar efterfølgende. Denne strimmel vil herefter blive formet som ønsket og indsat i læben ved at lave et lille snit i hver mundvig.
Fordelen ved at bruge naturlige læbeimplantater er, at der er mindre risiko for, at implantatet bliver udstødt af kroppen, mens der på den anden side vil være en risiko for at implantatet bliver absorberet af kroppen.
Man har også mulighed for at få et Allodermimplantat, som er et implantat lavet af menneskelige vævsceller. Implantatet bliver dog lavet af doneret hud og leveres af en producent som f.eks. LifeCell. Oprindelig var denne slags implantater udviklet til at behandle brandofre, men i dag bliver det også anvendt til plastikkirurgi, selvom brugen er begrænset især i Europa.