302016sep
Din guide til Botox priser!

Din guide til Botox priser!

Ser man på klinikkernes priser geografisk spredt udover Danmark, ligger en Botox behandling i panden, fx mod panderynker, på mellem 1500-2300 kroner. Priserne stiger afhængig af, hvad det er, man skal have lavet. Når du får en enkel behandling, får du den mindst tænkelige dosis, det er muligt, og den er mellem 10-20 gange mindre end den dosis, som bruges, ved Botox til behandling af sygdomme som migræne eller spastiske lammelser.

Ofte vil du kunne få rabat, jo flere behandlinger, du får lavet ved samme konsultation. Det vil sige, at behandling af et område koster 1900 kroner., hvorefter behandling af område nummer to kun koster 800 kroner. På nogle klinikker kan du desuden blive VIP medlem, hvis du jævnligt for behandlinger samme sted. Her kan du få en betydelig prisreduktion på behandlingen. Og det kan bestemt svare sig, da Botox typisk skal gives med jævnlige mellemrum for at oppebære effekten, hvilket du kan læse mere om på denne side.

Men Botox er ikke en billig behandlingsform, og du kan få Botox behandlinger på helt op til over 5000 kroner., hvis der er tale om større områder eller steder, som kræver en større mængde Botox, for at opnå den ønskede virkning.

Botox priser har ændret sig over tid

At få en Botox behandling er efterhånden blevet normalt for den almindelige dansker. Selvfølgelig udelukker prisniveauet et segment af danskere, som ikke har det økonomiske råderum til disse produkter, men ellers gør klinikkernes geografiske placeringer og det generelle prisniveau på Botox behandlinger det til et tilgængeligt produkt for langt størstedelen af alle danskere.

Derudover er det blevet langt mere legitimt at fortælle, at man har fået kirurgiske- og/eller kosmetiske behandlinger. Dette understøttes af, at fremtrædende kendte mennesker, både danske såvel som internationale, står frem og bekender, at de har fået lavet Botox behandlinger. Og det bliver tydeligt, at Botox behandlinger sagtens kan se naturligt ud og ikke ligne de mest grelle eksempler, man ser på kendte Hollywoodstjerner.

Den største forekomst af Botox klinikker ses stadigvæk i hovedstadsområdet, hvor behandlingsformen er mest udbredt, men også andre dele af Danmark er så småt ved at følge med udviklingen. En Botox behandling i København ligger med en gennemsnitlig pris på omkring 2000 kroner.

Den stigende efterspørgsel betyder, at der er vækst i åbningen af nye klinikker landet over, hvilket igen skaber et mere konkurrencepræget marked. Således falder priserne til et niveau, hvor alle kan være med.

Er det billigere at få Botox behandlinger i udlandet?

Mange danskere tager i dag til udlandet for at få foretaget kosmetiske- og kirurgiske behandlinger, fordi det er billigere og man samtidig kan få en veltrængt ferie oveni. Botox behandlingerne er billigere visse steder i udlandet, fordi det generelle prisniveau er lavere end i eksempelvis Danmark.

Der er dog ikke nødvendigvis de samme standarder til behandlingen og produkter, som man ser det i Danmark, og derudover skal du være mere forsigtig med at bestille behandlinger hos klinikker, som du ikke kender på forhånd eller har læst/hørt gode anmeldelser om, da du i udlandet ikke er omfattet af en lovgivning omkring forbrugerrettigheder, som du er det i Danmark. Klagemulighederne besværliggøres betydeligt ved klagesager udenfor Danmarks. Herudover kan du have sværere ved at tjekke validiteten af din behandlers certificeringer og uddannelser.

Skal man gå efter den billigste eller den dyreste Botox behandling pris?

At man ser store prisforskelle på den dyreste og den billigste behandling skyldes flere ting.

Pris og kvalitet hører ikke nødvendigvis sammen, men i udgangspunktet kan mere erfarne og veluddannede behandlere retfærdiggøre et højere prisniveau på deres behandlinger.

Prisforskelle er desuden en måde at segmenterer sine ydelser på. Vil man tiltrække et bestemt klientel, skal klinikkens visuelle identitet og deraf behandlinger og priserne stemme overens med dette. Derudover vil klinikker, der er placeret på dyre lokationer i eksempelvis København have andre omkostninger til husleje og lønninger end klinikker i Herning har. Nogle klinikker barberer servicen ind til benet for at give billige priser, mens andre gerne vil prioritere at give kunden en helhedsfølelse af ekstravagant wellness, når de kommer forbi til en behandling. Begge scenarier afspejler sig i prisen, men adskiller ikke nødvendigvis kvaliteten i behandlingen.

Videre er pristypen meget forskellig fra klinik til klinik. Nogle klinikker gør brug af faste priser for behandling af et bestemt område, mens andre gør brug af mængdebehandlingspriser. Mængdebehandlingen er ensbetydende med, at prisen vil afhænge af, hvor stort en del af et bestemt område, der af ramt af rynker. Har du således få, men generende rynker i et bestemt område, vil du altså typisk kunne få det til en billigere pris ved en klinik, der prissætter behandlingen efter den mængde, som skal anvendes til behandlingen.

I forhold til at Botox behandling er en on going proces, som skal gentages, vil mængdebehandling hertil videre ofte være at foretrække. Den nødvendige mængde af Botox til en behandling, vil nemlig typisk falde i takt med, at du får flere og flere behandlinger.