282017apr
Botox gør det nemmere for astmapatienter at trække vejret

Botox gør det nemmere for astmapatienter at trække vejret

Flere studier viser, at botox kan være et godt middel til at hjælpe astmapatienter med at få et mere normalt liv, hvor de bedre kan trække vejret. Det er særligt patienter, der ikke reagerer på almindelig astmamedicin, som kan have glæde af behandlingen.

Hvis du lider af astma, har du måske prøvet flere forskellige behandlinger for at få det bedre med den. Der findes nemlig et utal af alternative og medicinske behandlinger til at prøve at kurere eller forbedre livet for astmapatienter, særligt dem, der ikke reagerer på almindelig astmamedicin. En af de behandlinger, der måske ikke er lige så kendt endnu, er behandlinger med botox.

Botox er bedst kendt for at kunne hjælpe en med at kunne bekæmpe rynker. Det har dog også en række egenskaber, der kan bruges rent medicinsk. Det er for eksempel i forhold til at lindre spændingshovedpine eller hjælpe folk med kramper eller spasmer i deres muskler.

Det skyldes, at botox lammer musklerne en lille smule. Det er altså ikke sådan, at du ikke vil kunne bruge dine muskler, men de vil ikke være helt så aktive. Det er også det, der gør, at du kan få det bedre ved at få botoxbehandlinger, når du har astma.

Botox gør det nemmere at trække vejret

Det er stadig på forsøgsstadiet, men studier i både USA og Australien har vist, at det er meget muligt, at astma kan lindres med botox. Mange astmapatienter har problemer med at trække vejret. Det kan blandt andet skyldes muskelspasmer i stemmebåndene. For patienter, hvor traditionel astmamedicin ikke virker for dem, kan der ikke være så meget at gøre andet end at søge alternativ behandling.

Som nævnt virker botox på den måde, at det lammer musklerne en lille smule. Hvis du får botox i stemmebåndene, vil det gøre, at de bliver lammet en lille smule, og du derfor ikke får så mange kramper, som du ellers har haft. Det gør det nemmere at trække vejret.

Det er vigtigt at understrege, at der ikke er noget, der tyder på, at botox kan kurere astma. Men når den kan gøre det nemmere for dig at trække vejret, vil det blive lettere for dig at leve med din astma. Det kan betyde, at du får mere overskud til din familie, dine venner, dit arbejde og din hobby.

Her kan du få botox mod astma

Da botox mod astma endnu er på forsøgsstadiet mange steder, er der ikke så mange klinikker, der tilbyder det som en særskilt behandling endnu. Hvis du er interesseret i at prøve det, kan det derfor være en god ide, at du henvender dig til nogle af de klinikker, der ligger i nærheden af, hvor du bor, og hører, om det er muligt, at de kan gøre et forsøg med dig.

På alle klinikker i Danmark, der laver behandlinger med botox, arbejder der nogle meget dygtige læger og sygeplejersker, som er uddannet til at håndtere stoffet. De ved derfor, om det er en behandling, som de vil kaste sig ud i at prøve eller ej. Det kan være en god ide at tale med flere forskellige klinikker – både for at få den bedste pris og finde den behandler, som du bedst kan lide. Blandt de mange botoxklinikker i Danmark er Cerix i dag en af landets førende med kontorer i både København og Odense.

Er du i tvivl, om botox vil være godt for dig, kan det også være en ide for dig at tale med din læge. Lægerne følger ofte med i den nyeste forskning, og det er derfor meget muligt, at vedkommende har læst om de amerikanske og australske forsøg.

Er det farligt at få botox mod astma?

Det kan lyde ubehageligt, at dine stemmebånd bliver lammet en lille smule, men det er helt ufarligt, og det er det, der har givet gode resultater for mange. I et australsk studie oplevede ni ud af 11 astmapatienter, at de fik nemmere ved at trække vejret, efter at de havde fået botoxbehandlingerne.

En af bivirkningerne ved behandlingen var dog, at det kunne gøre patienternes stemme lidt svagere. Du bruger selvfølgelig stemmebåndene til at tale med, og det er med til at styre styrken af din stemme. Det var dog langt fra alle patienterne, der oplevede, at deres stemme blev mindre kraftig.

Udover disse bivirkninger er der meget få bivirkninger ved botox. Der kan være noget ømhed og måske nogle blå mærker, der hvor du er blevet stukket. Ellers vil der typisk ikke være noget.

Mange er bange for at få botoxbehandlinger, fordi der har været skrækeksempler på kendte både i Danmark og i udlandet, der har været lidt for ihærdige med botoxen. Det har gjort, at de har fået nogle helt udtryksløse ansigter. Behandlerne er i dag blevet meget bedre til at dosere mængden af botox, så det ikke sker. Derudover vil du ikke skulle stikkes i ansigtet, når du får botox i stemmebåndene.