Bivirkningerne ved behandling med restylane
Der er som udgangspunkt ikke mange bivirkninger ved filleren restylane, der kan bruges til at glatte rynker ud med. Lige som andre indsprøjtninger kan den give rødmen eller ømhed i dagene efter. Men det er noget, der hurtigt fortager sig, så du kan nyde resultatet. Nogle har dog oplevet at få bakterieinefektioner, når de har fået restylanebehandlinger. Det kan blandt andet skyldes, at de har gået med make-up på i perioden op til behandlingerne.
Restylane bliver brugt til at udglatte rynker i primært ansigtshuden, men kan også bruges på for eksempel brystet, hvis du har fået nogle meget dybe rynker der. Det er et stof, der bliver lagt ind under huden, der hvor rynken er. Det presser dermed huden opad, så rynken udglattes. Det er en meget nem og simpel måde at slippe af med nogle rynker, som du er træt af og ked over. Det kan dermed være med til at give dig dit ungdommelige look igen.
Men hvilke bivirkninger er der egentlig ved restylane? Kan du være helt tryg ved at få sprøjtet det ind i kroppen? Og er det værd, at du udsætter dig for det bare for at få glattet dine rynker ud?
Bivirkninger ved restylane
Restylane har i en årrække været brugt til at udglatte rynker med. Det er derfor et produkt, der er meget erfaring med, og der er som sådan ikke nogen seriøse bivirkninger forbundet med det. Du kan opleve, at du vil være rød eller måske være øm i noget tid efter, der hvor restylanen er blevet sprøjtet ind. Men det er noget, der hurtigt vil gå væk igen. For de fleste er det derfor ikke de store bivirkninger, de får ved det.
Nogle har gode erfaringer med at undgå rødmen efter behandlingen, hvis de i noget tid op til behandlingen undgår for eksempel fiskeolie og rødvin, der kan være med til at fortynde blodet. Derudover handler det også meget om at finde en behandler, der har det helt rette håndelag. Hvis behandleren tager det stille og roligt med indsprøjtningen, vil du heller ikke opleve lige så meget rødmen.
Bakteriedannelse ved restylaneindsprøjtninger
Nogle har været så uheldige at få bakterieinfektioner under huden, efter at de har fået behandlinger med restylane. Det er selvsagt en meget ubehagelig bivirkning, der kan give både sår eller små knuder.
Som oftest skyldes bakterieinfektionerne, at personerne har gået med make-up i måneden op til restylanebehandlingerne. Make-up kan nemlig være med til at påføre huden flere bakterier. Og når du får en filler ind under huden, er den med til at give bakterierne energi til at vokse.
Det er derfor vigtigt, at du renser din hud grundigt i måneden op til, at du skal have en restylane-behandling. Derudover er det også en god ide, at du skærer ned på make-uppen i denne periode. Ikke mindst der, hvor det er meningen, at du skal have restylanen sprøjtet ind.
Heldigvis ved man nu meget mere om, hvordan og hvorfor fillers som restylane kan give bakterieudbrud. Tidligere troede man, at sårene skyldtes allergiske reaktioner. Man gav derfor folk steroider. Men det fik kun bakterierne til at vokse endnu mere. I dag kan man behandle med den rigtige medicin. Skulle du være så uheldig at få et bakterieudbrud, kan det hurtigt slås ned igen.
Og husk på: Det er kun en ud af 1000, som får behandlinger med restylane, der får problemer med bakteriedannelser. Sandsynligheden for, at det er dig, er derfor meget lille.
Nedbrydelige, halvnedbrydelige og permanente fillers
Restylane hører til en af de nedbrydelige fillers, og derfor vil bivirkningerne ved brug af restylane være minimale. Restylanen går ikke ind og ændrer på dit udseende permanent. Den forsvinder efter cirka et år. Du er derfor nødt til at få en ny behandling, hvis du ikke ønsker, at dine rynker kommer igen. Det gør dog også, at du kan få mere eller mindre restylane langt ind, alt efter hvordan du syntes, at resultatet af den foregående behandling blev. Det er derfor en god mulighed for dig selv at være med til at modellere dit udseende.
Hvis du får halvnedbrydelige eller permanente fillers, skal du være langt mere varsom. Restylane hører ikke til i denne gruppe, og du har derfor ikke noget at bekymre dig om.
Halvnedbrydelige fillers er nogen, hvor noget at stoffet kan nedbrydes, mens permanente fillers overhovedet ikke kan nedbrydes. Både halvnedbrydelige og permanente fillers kan gå ind og danne arvæv i underhuden. Det er derfor typisk ikke noget, der anvendes i ansigtet.
Selvom det kunne være rart for dig at have en permanent filler i ansigtet, så du ikke fik dine rynker igen, kan det være meget svært at styre, hvordan den permanente filler reagerer med din hud og danner arvæv. Det er derfor ikke en løsning, der er god i ansigtet. Her er den nedbrydelige restylane et langt bedre bud.
Hvis du stadig ikke er overbevist om dette er den rette behandling for dig, kan du læse vores guide til bivirkninger ved botoxbehandlinger. Du finder den på denne side.